top of page

Rólunk írták

53373931_15debc804a5678911056c8c2de219308_wm.jpg
Képernyőkép 2023-12-28 151632.jpg

Csodás illatok, fűszeres ízek és mesés színek – 3+1 libanoni hely borongós napokra

A Baalbek, a Byblos és a Mozata is az a hely a városban, ahol tényleg autentikus libanoni fogásokat kóstolhatunk, akár húsos, akár vegetáriánus fogásra vágyunk. Egy klasszikus hummusz, egy báránykofta vagy egy baklava pedig biztos feldobja majd a leghidegebb téli napokat is.

A közel-keleti konyhák közül minden bizonnyal a legizgalmasabb a libanoni, és szerencsénkre Budapesten több olyan remek, autentikus éttermet is találunk, ahol a különleges és hagyományos libanoni ízvilág mellett az igazi vendégszeretetet is megtapasztalhatjuk. Az alábbi helyekben közös, hogy a csodás környezet mellett hideg és meleg mezzéket, főként bárányból és csirkéből készült ételeket és még a leghidegebb napot is megédesítő desszerteket is kóstolhatunk. Ha pedig édes vagy sós, fűszeres ropogtatnivalóra vágyunk, irány a szintén libanoni ízvilágot képviselő RIFAI Magbutik. ....

53437407_6c1549d091de78681cda7b60b073f2fc_wm.jpg

+1:  RIFAI Magbutik

A különleges olajos magvak fogyasztása a közel-keleti kulináris kultúra egyik alapköve. A magokat előételnek, vendégvárónak vagy közvetlenül az ételek ropogós elemeiként használják, de az ünnepi asztalok is elképzelhetetlenek magok nélkül. Az 1948-ban alapított libanoni RIFAI is hű maradt a közel-keleti hagyományokhoz, és elkötelezett abban, hogy kézzel válogatott, speciálisan pörkölt, autentikus, prémium-ropogtatnivalókat kínáljon. Termékeik októbertől végre már Magyarországon is elérhetők. Az Aréna Mallban található RIFAI Magbutik jelenleg 26-féle magkülönlegességet kínál elvitelre vagy helyben ropogtatásra. A magmelegítő állandó 30 fokon tartja a magokat, melyek melegen fogyasztva különleges élményt nyújtanak, csakúgy, mint a speciális ízesítések. A választékban megtalálható kesudiók, pisztáciák, mandulák, mogyorók, makadámdiók között olyan ízeket is felfedezhetünk, mint a szarvasgombás, kókuszos, sajtos, kakukkfüves, chilis; a szójás kesu; a citromos vagy chilis pisztácia, esetleg citromos, füstölt, srirachás vagy sós karamellás mandula. Emellett egzotikus szárított gyümölcsöket, prémiumdatolyákat, töltött datolyákat és malbanokat is lehet náluk vásárolni. Karácsonyra sokféle, egyedileg összeállítható, magokkal, szárított gyümölcsökkel, édességekkel megtölthető díszdobozt is kínálnak. 2024-től pedig a Magbutikban a RIFAI saját pörkölésű libanoni kávéjait is meg lehet majd kóstolni, illetve helyben, frissen készült mandula-, mogyoró- és kesukrémet is vásárolhatunk.

WLB-tipp: Ha nem jutunk el személyesen az Aréna Mall Magbutikba, akkor online is rendelhetünk tőlük.

bottom of page